Миналата седмица мнозинството около ГЕРБ в Общински съвет – Варна взе

...
Миналата седмица мнозинството около ГЕРБ в Общински съвет – Варна взе
Коментари Харесай

ГЕРБ не мислят, че са извършили престъпление с прехвърлянето на акциите от пловдивския панаир на община Варна към Георги Гергов

Миналата седмица болшинството към ГЕРБ в Общински съвет – Варна взе решение да трансферира акциите си в Пловдивския панаир на сдружението „ Пълдин Туринвест “ АД. Решението, реализирано от болшинството към ГЕРБ, е в прорез със мнението на министерството на стопанската система и изказванията, че става въпрос за скрита приватизация на панаира от страна на предприемача Георги Гергов.

Според Бранимир Балачев от ГЕРБ няма закононарушение.

Специализираната прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане против кмета на Варна във връзка подозрения за нарушаване, обвързвано с решение на Общински съвет -Варна за подписване на контракт с Министерството на стопанската система за прекачване на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Мотивът е липса на осъществено закононарушение по член 282, ал.1 от Наказателен кодекс или различен текст от Наказателен кодекс, обуславящ подготвеност на СП, от кмета на Община Варна. Казано с други думи Общинският съвет е дал единодушие от 2 май 2017 година на Община Варна да върне акциите си от " Международен панаир Пловдив " на Министерството на стопанската система, само че не е задължил кмета да извърши това решение, то не императивно! Новината за постановлението на Специализираната прокуратура от 1 декември т.г. заяви в радио Варна Бранимир Балачев, депутат от Политическа партия ГЕРБ.

Той разяснява, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на стопанска система, а да ги апортира от " Международен панаир Пловдив " в по-печелившото търговско сдружение " Пълдин туринвест ", каквото е последното решение на локалния парламент.

Балачев посъветва съперниците на тази концепция от Демократична България да се поровят в предишното по болния проблем на града - по този начин нар. Дупка, и да извадят истината по какъв начин и за какво Община Варна проспа повдигането на капитала и загуби своите акции в сдружението " Търговски дом " АД при ръководството на Българска социалистическа партия, нищо, че към този момент са в коалиция.

Освен това депутатът от Политическа партия ГЕРБ подсети на представителите от Демократична България, по този начин загрижени за държавния интерес, че остава година и половина отминалост за проверка на най- огромната престъпна приватизация на курорта Златни пясъци, за която бяха платени единствено 10 % кеш и 118 млн. лв. в компенсаторки, и той може с обстоятелства да им спомага за подаване на сигнал в прокуратурата.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ/СДС уточни, че новият съдружен кабинет ще е с два центъра, единият е президентският с двамата силови министри в него. Балачев съобщи, че варненските депутати ще наблюдават дали са заложени в бюджета за следващата година задоволително средства за дотъкмяване на замразените планове в морската столица при служебния кабинет на Радев. Той акцентира, че опозицията ГЕРБ/СДС ще продължава да упорства за отпадането на зеления документ за всички жители, щом ръководещото болшинство счита, че не би трябвало да се изисква в Народно събрание, където очевидно неговите представители се усещат за богоизбрани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР